Bikerpus tester årets julemat!

Reklame | Ikke sponset

Årets julemat kommer nemlig i ny innpakning! Og dette må jo selvfølgelig testes…

Jula blir ikke det samme for meg uten ribbe på julekvelden. Vi har så mange tradisjoner her i vårt langstrakte land… Noen sverger til ribbe, andre MÅ ha pinnekjøtt, mens noen mener det ikke blir jul uten tørrfisk… Jeg er da av den delen som MÅ ha ribbe! 

Men i år så kommer altså ribba i ny innpakning! Nemlig potetchips (eller potetgull som noen kaller det) med smak av ribbe… Jeg vet denne finnes med smak av pinnekjøtt også, men det overlater jeg til noen andre å teste…! Frisk av pågangsmot satte jeg i gang, første bud er å få på plass husmorsveisen…

For at denne testen skulle bli reell, så må det noen referanseverdier til her. Jeg satte derfor i gang med å gjøre noe jeg ALDRI har gjort før; nemlig steke ribbe! Siden dette pleier å være min mors oppgave i jula, og jeg bor mange mil unna, så måtte jeg gjøre som så mange andre. Ty til Google…

Google kunne fortelle meg at jeg måtte forvarme stekeovnen til 230 grader. Siden selv jeg skjønte at det ikke ville hjelpe på å pakke inn stekeovnen, så skrudde jeg den på i stedet… Check!

Alle skjønner at lille meg ikke klarer 2,2 kg med ribbe, så parterings-kunstene var en slakter verdig slik at resterende ribbe kunne gå i fryseren!

På rist eller tallerken i lang-panna, og hell på 2 dl med vann. Dekk så over med aluminiumsfolie, og sett inn midt i stekeovnen. Så langt så bra! Selv jeg klarer det…

Der skal den visst dampe i 45 minutter, så da er det god tid til å teste juleølet i mens… Alkoholfritt selvfølgelig! Kan sies at årets juleøl er å anbefale…

Etter 45 minutter i stekeovnen, så var det klart for å avduke klenodiet! Tenk, Bikerpus har stekt ribbe for første gang…! OMG! Nå står itte væ’la tæl påske (ordtrykk på dialekt)!!!

Tilbake i ovnen for en ny time, til halv-annen! Det gir god tid til å teste en ny alkoholfri juleøl… Denne og var helt innafor i år!

UPS! Glemte visst en ting i oppskrifta! Skru ned temperaturen, og etterfylle vann… Ikke rart langpanna slår seg…! 😀

Da er det bare å kose seg mens man venter… Lukten av jul begynner faktisk å bre seg i heimen! Etter en time, halv-annen, var det på tide å ta ribba ut av ovnen. Men man må jo ha sprø svor… Google kunne da fortelle at et par minutter øverst i ovnen ville gjøre nytta. Så da ble det jo det! Mens jeg voktet ovnen som en hauk…!

Etter et par minutter var det på tide å ta ut ribba! Nå skulle visst ribba hvile i 20 minutt før servering… Godt jeg ikke drakk opp den siste alkoholfrie juleølen! Her er det bare å lene seg tilbake å vente i spenning…

Når ribba hadde hvilt ferdig, var referanseverdien på plass, og man kunne utføre den store testen av årets julemat!

Kan med hånda på hjertet si at dere gjorde et tappert forsøk Sørlandschips! Vet ikke hva det smaker, men ribbe smaker det IKKE! Jeg gir nå bort en åpnet chips-pose til den som vil ha den, og tar et stykke til med ribbe (for den ble faktisk heeeeelt innafor!)!

Og til alle dere som lurer på hvor julepølse, poteter, rødkål og surkål og alt annet tilbehør ble av; GIVE ME A BREAK! Jeg har tross alt stekt ribbe…!!! 😀

Ha en fantastisk lørdag, og 1. desember!

Følg meg gjerne på:

FACEBOOK

INSTAGRAM

    1. Flink bikerpus. Karakter på ribbesteking: Bestått
      :p Nå må du være forsiktig, ellers blir du husmorpus!
      Surkål kjøper vi, vet du, så den kunne du husket… Har laget surkål en gang i hele mitt liv, og det var på skolekjøkkenet. Jeg synes nemlig Nora og andre fabrikker er dritflinke surkålkokere, så jeg støtter arbeidsplassene 🙂

    2. Nabolaget: Hahaha, viktig og støtte norsk arbeidssliv! 😛 Men er ikke såååå fan av surkål at DET sto øverst på lista liksom… Hehehe…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg