Kortreist øl og lyden av bølger!

Reklame | Ikke sponset

God morgen der ute!

De siste dagene har det vært mye pupper og lår på denne bloggen, så nå må vi ha litt hverdagsliv igjen… Det er fredag, og vi er bare en arbeidsdag fra helg. Det skal bli deilig å legge seg litt på lading igjen et par dager… Eller det er jo bare tull og tøys, for det ligger vel kanskje ann til litt jobbing i helga og. Men da skjer det i et helt annet tempo enn i resten av uka, ikke så hektisk tempo, så det går fortsatt under begrepet “lading”!

Som jeg skrev da jeg var kjapt innom her i går kveld, så var vi ute på julemiddag med gode kolleger i teknisk avdeling i går. Turen gikk til restauranten “Provianten” i Mandal, hvor et “etegilde” ventet. “Provianten” er foruten om restaurant, også bar og selskapslokale, som ligger på brygga i Mandal. Det er en ypperlig plass å nyte god mat til lyden av bølger og kortreist øl! Dette er nemlig ikke bare en restaurant, men også et mikro-bryggeri…

I hjertet av restauranten brygges det kontinuerlig øl. Vi fikk en liten omvisning i bryggeridelen, før maten ble servert. Servitøren kunne fortelle oss at de setter 375 liter hver gang fordelt på 3 tanker, hvorav de etter endt brygging henter ut ca 150 liter ferdig serveringsklart øl.

Bryggeriet har også et klenodium av et destilleri-apparat som etterhvert skal settes i bruk med det formål å lage egen likør, cointreau, rom og lignende. Alle godkjennelser er på plass, så når bankgarantien også er på plass blir dette en realitet…

Etter omvisningen kunne vi sette oss til flott dekket langbord. Alle var nå sultne som gribber, siden denne middagen hadde ligget i planene hele dagen, og etter kun kort tid fikk vi servering… Ribbe og pinnekjøtt, pølse og medisterkaker, saus og sky, kålrotstappe og rødkål, med poteter til. Så fort et fat var tomt, kom oppmerksomme servitører med et nytt. Det manglet ikke på maten! Vi spiste oss gode og mette alle sammen, for maten var i toppklasse…!

Alt i alt så var det en koselig og interresant kveld, i godt selskap med gode kolleger! Og jeg tror man må ha fått kvoten sin med julemat, når man nå på morgenkvisten går å småraper kaffe og ribbe… Hehehe…

Men nok om det! Nå må det jobbes litt, før man kan ta helgen… Det var forøvrig helt greit å starte dagen med slike priser på bensin, når bilen gikk på bare lufta…

Og så kommer denne ukens “Er det mulig???”-innlegg litt senere i dag! Stay tuned! 😉

Følg meg gjerne på:

FACEBOOK

INSTAGRAM

    1. Så spennende å få omvisning i bryggeriet før maten da… Det er mye godt øl som blir brygget på de mindre bryggeriene, nesten bedre enn hos de store merkevarene ;o)) Godt å slenge seg på sofaen og hvile magen etter et så godt måltid. Det blir ikke noe julebord med jobben for meg, men jeg skal møte jentene jeg gikk på skolen med neste uke. Da tror jeg at jeg skal ha på meg noe med strikk livet, hihi ;o))

    2. Vera Lynn: Ja, det var kjempekoselig! Og veldig spennende… Jeg har ikke vært inne der før, så veldig interresant! Det burde være obligatorisk i juleantrekk med strikk, med all den gode maten! Hehehe…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg