Fornuften seiret!

Bare kjapt innom for å dele noen gode nyheter! 🙂

Jeg skrev et innlegg tidligere i dag vedrørende omleggingen av blogg.no til ny plattform, hvor jeg kritiserte den nye kommentar-løsningen. Denne løsningen har vært mislikt fra den ble lansert, og kritikken har haglet fra alle kanter…

Du kan lese det innlegget i sin helhet HER.

Nå kom den gode nyheten om at facebook-løsningen var fjernet igjen (eller mulig at bloggeren kan velge selv hvilken løsning man ønsker?)! Og vi kan alle kommentere hverandres blogg-innlegg, uavhengig av om man har en Facebook-profil eller ikke…

En gledens dag i blogg-verden, og dagens gode nyhet for alle blogg-lesere uten Facebook-profil!

Ha en fortsatt superduper dag der ute! 😉

Følg meg gjerne på:

FACEBOOK

INSTAGRAM

Fødselsattest og Facebook-profil.

I disse dager med omlegging av blogg.no, så har jeg fått flere tilbakemeldinger fra mine faste lesere av bloggen. Dette har jeg fått både her på bloggen, sms, på messenger og snapchat. Ja, jeg er en av de som bruker sosiale medier… Men dette er det ingen selvfølge at alle gjør!

Det er mye frustrasjon ute og går over de nye kommentar-feltene på blogg.no. Etter at bloggen blir flyttet over på den nye plattformen, MÅ lesere ha en Facebook-profil for å kunne legge igjen en tilbakemelding på blogg-innlegg… 

Jeg har forståelse for at dette er gjort for å hindre nett-hets og stanse nett-troll! Men med denne endringen vil vi som har blogg miste mange tilbakemeldinger fra lesere… Jeg har også fått tilbakemeldinger fra andre bloggere om at de kommer til å bytte til en annen plattform enn blogg.no på grunn av denne løsningen!

Man får faktisk ikke utdelt Facebook-profil sammen med fødselsattesten!!! Og det er fortsatt mange der ute som ikke ønsker å være på sosiale medier, men som bruker internett og leser blogg-innlegg…!

Jeg synes det er en skam at disse menneskene skal bli ekskludert fra å ytre sine meninger uten å påtvinges en Facebook-profil! Dette er faktisk diskriminering!!!

Det hadde vært mye bedre om vi som har blogg hadde fått velge selv om vi vil ha denne løsningen, eller bruke den gamle kommentar-løsningen på den nye plattformen. Ikke bli påtvunget en løsning som diskriminerer folk!

Min mening, og dagens utblåsning! Ha en flott fredag der ute!

Du kan lese mer om mine meninger rundt omleggingen HER og HER.

Følg meg gjerne på:

FACEBOOK

INSTAGRAM

Våt, men ingen mannfolk innom?

I løpet av høsten har det jo vært besøk av et mannfolk eller 2 her. Du kan lese mer om Knud og Oskar som kom på besøk en tur tidligere i høst…

Knud sitt besøk kan du lese mer om HER.

Når Oskar prøvde å stikke innom, kan du lese om HER.

I dag har man blitt våt helt på egenhånd! Rett og slett klissblaut…! Helt uten mannfolk!!! Hadde regnet bare hatt et navn denne gangen, så jeg hadde hatt noen å skylde på… Det har jaggu vært nok vind til at det burde hatt et navn…! Det har bøttet ned!!! Og blåst på tvers!!! Og er det noen som er klar over hvor slitsomt det er å ha en hund som ikke tåler “våt-stoff” når det ramler ned litervis fra himmelen???

Licensed from: RyanMcGuire pixabay.com

Det er en evig syting å klaging fordi man vil ut, men hver gang man åpner døra så er det ikke så interessant å pisse allikevel! La oss snu og tusle inn igjen i stua… Driter i (er jo egentlig bokstavelig talt dritetrengt etter å ha vært inne i 18 timer pga regn!) å pisse denne gangen og… Kan sikkert holde meg litt til… Klovn!

Stille og fredelig i ca 5 minutter, selvfølgelig mens man kjefter på mamsen for at a ikke skrur av det “våt-stoffet”! Før det mases om å ut igjen… Når det skjer 20. gangen så blir mamsen tom for tålmodighet, og bokstavelig talt sparker hunden i ræva ut i regnværet! Da førstes, HVIS mamsen blir med ut i regnet (!), DA kan vi gå på nærmeste hushjørnet til huseieren og gjøre vårt fornødne før vi piler inn igjen! Må ikke finne på å bli våt liksom…! Men helt greit at mamsen MÅ bli det!

Veldig lettvint dette siden vi liksom bor i Lindesnes, hvor det NESTEN IKKE er vær…!

OMG!

Følg meg gjerne på:

FACEBOOK

INSTAGRAM

Jeg legger meg flat! Men bare nesten…

Jeg skrev et innlegg tidligere i dag, der jeg stilte noen kritiske spørsmål rundt overgangen for oss bloggere på blogg.no til ny plattform.

Du kan lese innlegget i sin helhet HER.

Som jeg skrev i det innlegget så mente jeg forsiden har blitt mer oversiktlig, men hadde noen kritiske spørsmål rundt andre ting ved denne overgangen. Nå skal jeg legge meg flat etter å ha fulgt med på prosessen så langt! Men bare nesten…!

Jeg mener den nye forsiden absolutt, som jeg skrev, har blitt mer oversiktlig! Og jeg mener også nå at bloggere blir mer tydelig markedsført med denne forsiden, når man deler innlegg. Så det skal bli spennende å se resultatet til slutt, hvordan dette vil fungere i praksis…!

Søkemotoren er fortsatt et Google-søk, ikke et rent hashtag-søk som tidligere, men man får opp treff på sider fra blogg.no når man søker på det man vil ha. Det ser ut til å være resultater ikke bare fra hashtager, men relevanse i tekst. Dette er jo knallbra, da slipper vi som bloggere å klø oss i hodet over hva man skal tagge innlegget med, og lesere får mer relevante treff…!

Men seriøst dere; på et kjapt søk på ordet “motorsykkel” (som selvfølgelig er min interesse), får man opp en haug med treff (som topp-treff) fra en blogg som ikke har vært aktiv siden 2016…! Gøy å lese altså, men det som var en nyhet om Triumph motorsykler i 2016 er ikke det lenger i dag blant annet…! See my point???

Ut over det så savner jeg fortsatt magasin-listen, og venter spent på hvordan dette blir til syvende og sist! Men prøver å smøre meg med tålmodighet, og så kommer det sikkert et nytt utbrudd her inne når jeg blir flyttet over på den nye plattformen, og ikke skjønner en dritt!!!

Proofe me wrong! 😉

Følg meg gjerne på:

FACEBOOK

INSTAGRAM

Har vi blitt bannet fra blogg.no?

Tirsdag 27. november fikk man beskjeden om at man ikke kunne betale for plassering på blogg.no sin fremside, kjøpe seg såkalte “blogshouts”. Dette på grunn av at Egmont som eier og driver blogg.no skulle legge om til ny fremside 28. november. Vel og bra dette altså, så langt… Man fikk også en hyggelig liten notis på sin profil at “dette angikk hele plattformen blogg.no var basert på, og at man kunne oppleve tekniske problemer med bloggen mens dette pågikk, men at det bes om tålmodighet”. Fortsatt fint og flott…!

Det som IKKE er fint og flott er når den nye siden blir lansert! All kreditt for at siden er oversiktlig!!! MEN; her er kun blogger å finne fra topp-listen; det går i klær, mote, sminke osv, og selvfølgelig flere innlegg angående hvorfor bloggen har vært et kaos. Hvor er de små bloggere som skriver om hverdagsting, som har de gode innleggene som gjør at man sitter igjen med en varm følelsene om hjertet? Som man gjerne følger uke etter uke for deres hverdags-skildringer?

Dette er ikke skrevet for å være nedsettende mot de som vil blogge om mote, klær, sminke osv, vi har alle våre ting som vi ønsker å formidle og det er hver sin smak! Det er heller ikke vondt ment mot de som ligger på topp-listen, jeg og forstår at ET STED må en slik forandring starte, og at en slik forandring kan være tidkrevende!

Men hva med de små bloggerene? Skal ikke de publiseres lenger, få lov til å nå ut med det de har på hjertet, få reklamere for sin egen blogg hvis de ønsker det…? Hvorfor reklameres det for side2.no, men ikke side3.no for eksempel? Dere er klar over at det er mange lesere her inne som kunne tenke seg å lese om teknologi og motor, ikke mote og sminke…???

Og hva skjedde med muligheten til å søke etter hashtags? Første stedet jeg har oppsøkt for å finne en god matoppskrift, finne et treningsopplegg eller bare lese om bil, så har det vært å søke på hashtags på fremsiden… Men det er det visst slutt på nå! Javisst er det fortsatt et søkefelt der du kan søke…! Du kan like gjerne åpne en ny fane, og skrive google.no, for du kommer til samme sted…! Du får opp et google-søk med en masse ting og annonser du ikke vil ha opp, i stedet for de bloggene du leter etter. De små hverdags-blogger’ne som virkelig har noe på hjertet de ønsker å dele, men ikke higer etter å ligge på topp-listen…

Men ikke nok med at det har blitt en ny forside… Nei, nå skal vi også lære oss å bruke en ny plattform! Det er ikke alle små bloggere der ute som er super-kyndige på pc, de skriver fordi de liker å skrive. Ikke for å måtte utdanne seg til data-ingeniører for å kunne gjøre det…! Jeg ser nå på dette som at det kan bli såpass innviklet, og FOR tids-krevende at vi dessverre kommer til å miste mange av de små hverdags-bloggere som har de små innleggene som varmer oss om hjertet. De som ikke er så rosa, men rett og slett er litt anti-rosa…!

Dette bytte av platform som nå foregår har ikke blitt informert om til blogg.no sine brukere! Det gikk et rykte for litt siden om at blogg.no skulle legges ned, der det kom en avkreftende melding fra blogg.no om at dette ikke stemte. Etter dette så har vi brukere av blogg.no levd i uvissheten helt frem til det poppet opp på profilen at man ikke kunne kjøpe bloggshout, noe som forøvrig kom samme dag som det ble satt i kraft. Det eneste som ble skrevet var at det var på grunn av plattform-bytte. Hvor var infoen om dette på forhånd? Og hvorfor dette bytte…?

Og den eneste infoen man har kunnet finne er på blogg-innlegg til de som har blitt satt på den nye plattformen allerede. Synd man ikke kan søke på hashtags lenger, da hadde det kanskje vært enklere å finne ut hvorfor dette skjer…!!! For info-siden til blogg.no sier ingenting om saken…

Jeg håper også at feed’n til de bloggere man følger, kommer tilbake. For nå ser man ikke at noen av de som har blitt flyttet til den nye plattformen har delt et innlegg, dette skal visst gjelde motsatt vei også… Da blir det fryktelig vanskelig å følge folk her inne på bloggen…! Og hva skjedde med de andre blogg-listene? Magasin-listen for eksempel??? Noen av oss publiserer jo faktisk i blogg-magasin…

Tiden er alltid moden for forandringer her i verden. Så vel her inne på bloggen, som andre steder. Så lenge forandringene går til det bedre! Jeg har foreløbig mine tvil, men håper dere motbeviser meg til slutt! Jeg er bare redd dere ekskluderer mange med disse forandringene…!

Følg meg gjerne på:

FACEBOOK

INSTAGRAM

Gardiner og yoga! Eller yoga og gardiner…

I går var den store dagen kommet! Her skulle pliségardiner endelig opp i heimen. Å få kjøpt disse gardinene var jo en hel liten affære i seg selv, noe du kan lese mer om HER.

Men nå hadde jeg endelig fått lånt med meg en drill fra jobb, og her skulle et realt arbeidsslag gjøres… Utstyrt med tommestokk og blyant, krabbet jeg inn i vinduskarmen. På grunn av lufteventil øverst på vinduene, måtte de festes i tak-listen på vinduskarmen. For å få dette til å henge nogenlunde rett, så måtte man da til å måle seg frem opp-ned. Dette gjorde at det ble noen riktig så festlige akrobatiske øvelser, helt sikkert til alle naboer sin store underholdning, da det er mørkt ute og lys i heimen… Mørket kommer fort på denne tiden av året, så jeg måtte til slutt ty til lommelykt i kjeften, for overhodet å se litt av det jeg holdt på med inni vinduskarmen der. Såg sikkert ikke noe mindre komisk ut! Lommelykt i kjeften, tommestokk i ene hånda, blyant i andre hånda mens man gjør øvelser i en vinduskarm vel verdig en yoga-utøver (noe jeg ikke er)…

Frem med drill, og letet opp noen passende skruer, før jeg satte i gang. Fortsatt med kjeften full av lommelykt… Hvis det ikke var en liten treningsøkt i seg selv å få merket opp dette, så ble det ikke noe bedre når man skulle begynne å skru opp disse festene med en tung batteridrill opp-ned inni vinduskarmen! Bommet på skruene, svetten sprutet, bannet å svertet… Ut av vinduskarmen for å flytte sofa, på jakt etter manglende skruer. På plass igjen med sofa (måtte jo ha noe å stå i), og krabbet inn igjen i vinduskarmen. Ny runde med forsøk, etter å ha stappet lommelykta inn i kjeften igjen. Kun for at hele rutinen skulle gjenta seg! Mer banning og svetting…!

Etter så noen forsøk, og liter med svette og såre muskler, fikk jeg da endelig opp festene på et vis. Gardinene kunne endelig henges opp! Ble rett og fint, kjempefornøyd! Men ser jo da at jeg kunne jo egentlig brukt de som var 10 cm lengre, som jeg byttet på siste runde til Mandal… Er bare jeg som får det til!!!

Hunden min trodde vel det hadde klikket for mamsen til slutt, der jeg spratt frem og tilbake, opp og ned, og inn og ut av vindus-karmen. Tror han ble påvirket av alt oppstyret! For etter å ha fotfulgt meg en stund i det jeg drev med, han er ekstremt nysgjerrig og skal helst være midt i det som skjer, så inntok han sovestilling i matchende yogastilling…

Ferdig og ryddet, så inntok jeg sofaen for å beundre resultatet av en ekstremt krevende treningsøkt! Denne økten tok jammen meg så på, at der ble jeg resten av kvelden… Men nå er det ny dag og nye muligheter! Skal bli spennende å se hva man finner på for noe sprell i dag!

Ha en riktig god onsdag der ute! 😉

Følg meg gjerne på:

FACEBOOK

INSTAGRAM

En ond sirkel!

Det har vært stille fra meg et par dager her nå. Rett og slett fordi jeg innimellom “logger av” sosiale medier, og bare tar tid til meg selv og Terror (hunden min). Lager meg god mat, passer på sofaen, og snakker med venner. For guess what; hele mitt liv skjer ikke på bloggen eller sosiale medier… Jeg har en full-tids jobb som må passes, derfor ble det noen timer overtid i helga. Og telefonsamtaler i fleng med gode venner og familie! Deilig å snakke med folk, i stedet for bare skriftlig over internett. Det blir så upersonlig…! Elsker å snakke med vennene mine, ikke bare skrive!!!

De siste dagene har jeg fått en tendens til å se på “Hellstrøm’s kjøkken” på tv. Er ikke flink til å lage mat, men liker å se på slike program for å få litt tips og inspirasjon. I dag var blogger og forfatter Linnea Myhre gjest. Hun har blant annet gitt ut bøker om sin spiseforstyrrelse… Bet meg merke i en ting hun sa under programmet! Hun var “periode-spiser”… Hun kunne spise biff 5 dager på rad, til hun ble lei, for så å gå over til noe annet på samme måte uten å spise biff på kanskje et år…

Jeg har overhodet ikke noen spiseforstyrrelse slik hun har, men jeg dro straks paralleller til det å være singel og leve alene. Det er et tiltak å lage middag til bare seg selv, og man ender som regel opp med å lage mye det samme fordi det er lettvint! Jeg elsker å lage mat, men finner ikke energien til noen overdådige 3 retters middager når det bare er til meg selv… Jeg som henne ender opp med å spise det samme til jeg blir lei, men for min sin del på grunn av at det er lettvint!

Man ender rett og slett i en ond sirkel!

Så med det sagt skal jeg lage meg nudler, og ønsker dere alle en riktig god mandag kveld! 😉

Følg meg gjerne på:

FACEBOOK

INSTAGRAM